КОКОСОВИЙ цукор органічний, 500г
Кокосовий цукор: солодкість в радість!
Кокосовий цукор — товар для нашої країни відносно новий і незнайомий. На відміну від жителів Східної Азії, а потім і США, ми тільки-тільки почали відкривати для себе користь і переваги цього смачного продукту.
Про те, що білий цукор шкідливий, сьогодні знає, мабуть, навіть дитина. І чим біліше і смачніше його кристалики, тим менше користі... «Порожні» калорії того ж цукру-рафінаду не несуть нічого, крім шкоди, наприклад навантаження на підшлункову залозу і набору зайвих кілограмів. Тому пошук не просто смачних, але і корисних цукрозамінників — це не просто данина моді на здорове харчування або капризи розбещеного товарним достатком споживача, це усвідомлене і дуже вірне рішення якісно поліпшити свій раціон. І кокосовий цукор дуже вдало вписується в ці поняття.
Додати в чай ложечку екзотики...
Вихідною сировиною для кокосового цукру є не кокосовий горіх, як можна подумати в першу чергу, а солодкий нектар квіток кокосової пальми: на суцвіттях роблять підріз і прикріплюють до нього ємність (зовсім як при зборі кленового або березового соку!).
Зібрана рідина спершу максимально випаровується, а потім отриманий концентрат заморожується. В результаті виходять не звичні нам цукрові кристали, а світло-коричневі гранули на зразок тих, які ми бачимо в банці розчинної кави. Їх колір і смакові відтінки варіюються в залежності від країни виробника і технологічних нюансів. Головні постачальники цієї екзотичної насолоди — Шрі-Ланка, Індонезія і Таїланд. Вартість продукту, порівняно з білим цукром вища, оскільки процес виготовлення цього цукру досить трудомісткий.
Однак, переважна більшість тих, хто вперше пробує кокосовий цукор, залишаються в повному захваті і стають його вірними прихильниками. Найчастіше відзначають його тонкий карамельний присмак, якими він наділяє страви. Особливо він гармонійно вписується в випічку, напої і коктейлі на основі молока, кави і вершків.
Люди, розчаровані дегустацією цього екзотичного продукту (а їх об'єктивно менше), на перше місце ставлять невелику, порівняно зі звичним білим цукром, солодкість. Але ті, хто не любить приторні смаки, і цю його якість вважають гідністю.
Дійсно, звичайний буряковий білий цукор майже в два рази солодший кокосового аналога. Але в плані користі не просто поступається йому, а навіть близько не стоїть! Особливість цукру з кокосового нектару полягає аж ніяк не в смакових якостях (хоча вони теж вельми привабливі), а саме у величезному переліку корисних властивостей.
Про користь кокосового цукру:
За вмістом вітамінів, мікроелементів і амінокислот кокосовий цукор перевершує навіть настільки популярний коричневий. Ось тільки основні переваги цього унікального натурального продукту.
- Він містить велику кількість вітамінів групи В (В2, В5, В5) і РР, поліфеноли, антиоксиданти і полісахариди.
- Він відрізняється великою кількістю найважливіших для здоров'я людини мікроелементів: калію, магнію, заліза, цинку, сірки. В сировині (соку суцвіть) присутні 16 амінокислот. Кокосовий цукор надає благотворний вплив на роботу серцево-судинної системи, активізує мозковий кровообіг, знімає патологічні стани при неврологічних розладах, прискорює процеси загоєння ран і виразок.
- Глікемічний індекс цього цукру найнижчий серед всіх видів цукрів — всього 35 одиниць (для порівняння: в білому цукрі — 68 одиниць), його калорійність — 382 ккал на 100 грам. Завдяки цьому даний продукт показаний при діабеті і низькокалорійних дієтах.
- Кокосовий цукор належить до складних («довгим») вуглеводів, так як він засвоюється повільніше, ніж традиційний білий. Тому він є прекрасним джерелом енергії. Зрозуміло, це не привід зловживати їм.
Кокосовий цукор не відноситься до дешевих цукрозамінників. Але й над дорогим його теж не назвеш. У будь-якому разі цей натуральний органічний продукт повністю виправдовує свою ціну: він дозволяє поєднувати смак із користю для здоров'я.
Якщо ви волієте не сперечатися про смаки, а насолоджуватися ними, то кокосовий цукор стане приємним та несподіваним відкриттям, і чудовою ложечкою екзотики та користі у вашій щоденній каві.
Країна виробництва: Індонезія
Термін придатності: 2 роки з дати виготовлення
Вага: 500г упаковка дой-пак
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
Країна виробник | Індонезія |
Форма випуску | Розсипний |
Склад | кокосовий цукор |
- Ціна: 180 ₴