Насіння чіа ― джерело життєвих сил, здоров'я і довголіття!
також допомагають схуднути
Корисні властивості насіння чіа
Про користь насіння чіа ходять легенди, без перебільшення.
2 столові ложки насіння чіа містять:
31% мононенасичених (корисних) жирів, 16% білка, 44% вуглеводів і 38% клітковини.
- Всього 85 калорій;
- В 2 рази більше жирних кислот омега-3 ніж в 100 грамах лосося;
- 41% від денної норми харчових волокон (клітковини);
- В 6 разів більше кальцію ніж у склянці молока;
- 32% від денної норми магнію;
- В 6 разів більше заліза, ніж у шпинаті;
- На 64% більше калію, ніж в одному банані;
- Вдвічі більше антиоксидантів, ніж в лохині.
Крім цього, насіння чіа містять: цинк, фосфор, вітамін А, Е і С, тіамін, ніацин, рибофлавін.
Виходить що насіння чіа дуже хороше джерело кальцію, омега-3, клітковини, калію, магнію. Це вже дуже багато і зрозуміло, чому кажуть, що насіння чіа надає енергії і сил, вони як концентровані вітамінки тільки в кращій упаковці. Адже ті вітамінні комплекси, що ми купуємо в аптеках, дуже погано засвоюються, з їжі організм краще здатний відбирати потрібні йому корисні речовини.
Які ефекти дає регулярне споживання насіння чіа:
- Поліпшується робота травної системи;
- Регулюється маса тіла, звичайно, якщо крім насіння чіа правильно харчуватися і пити багато води.
- Підтримується і поліпшується робота серцево-судинної ситеми завдяки жирним кислотам;
- Знижується рівень холестерину в крові;
- 2 ложки насіння чіа надовго тримають відчуття насичення і в результаті менше хочеться їсти. Цим дуже корисні тим, хто мріє скинути зайву вагу. Є ефективні дієти на основі цього чудового насіння.
- Зараз ведуться дослідження насіння чіа, результатом яких мають стати ліки від діабету другого типу.
- Зміцнюються зуби і кістки завдяки високому вмісту кальцію, магнію і фосфору;
- Талія стає тонше, так як чіа регулює рівень цукру в крові, одну з причин появи жиру на животі.
Корисні властивості виходять з унікального складу насіння чіа, тому складно посперечатися коли кажуть що це суперїжа.
Насіння чіа – як їдять
В рідині насіння чіа розбухає і збільшується в розмірі в 12 разів.
Їдять насіння чіа по-різному, проте в сирому вигляді вони дуже дрібні і застрягають в зубах, тому люди придумали інші, більш зручні способи:
- Насіння чіа готують як вівсянку, або просто заливають молоком і через 10-15 хвилини вони розбухають і готові до вживання.
- Мексиканці замочують у фруктовому соку і називають цей коктейль «чіа фреска»;
- Насіння чіа також пророщують, а паростки додають в салати;
- Це чудовий інгредієнт для приготування смузі для схуднення. Всього одна ложка чіа, ваші улюблені овочі або фрукти і корисний сніданок готовий.
- Насіння чіа розмелюють, а порошок додають в каші, соуси і навіть випічку.
Рекомендована добова доза вживання: до 25г (1 ст. л.).
Термін придатності: 2 роки від дати виготовлення.
Вага упаковки: 500г
Країна походження: Парагвай.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Парагвай |
Застосування препарату | для серця та судин, для травлення та ШКТ, для печінки, для суглобів та кісток, при схудненні, при діабеті |
Властивості | антиоксидант, контроль апетиту, загальнозміцнюючі, Травлення, Зниження холестерину |
Корисні речовини | магній, залізо, жирні кислоти, кальцій |
Жирні кислоти | омега-3 |
Вага | 500 г |
- Ціна: 225 ₴/упаковка