Кошик
1747 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (97) 475-28-28
"ZdorovEda" Інтернет-магазин
Кошик

Олія какао натуральна, 100 г

65 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 70 грн

  • Немає в наявності
Олія какао натуральна, 100 г
Олія какао натуральна, 100 гНемає в наявності
65 ₴
+380 (97) 475-28-28
+380 (97) 475-28-28
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Олія какао натуральна, не дезодороване,  100г

 

Без олії какао не можна уявити плитковий шоколад, всілякі сорти цукерок і батончиків, тортів, помадок і глазурі. Воно робить ніжним і ситним гарячий шоколад, його додають до деяких сортів кави та десерти.

А білий шоколад своїм існуванням і ім'ям зобов'язаний виключно дезодорованій олії какао. У його рецептурі, на відміну від молочного або темного собрату, немає какао-маси, тільки цукрова пудра, ваніль і молоко.

Якщо ж шанувальникові кулінарії пощастить придбати трохи какао-олії, то воно допоможе самостійно освоїти кондитерське мистецтво та почуватися першовідкривачем шоколаду. Олія какао можна додавати в напої та десерти, молочні каші та пудинги. Головне, не допускати його сильного нагрівання, щоб олія не розтеряла всіх корисних властивостей, а принесла тільки радість, енергію та здоров'я.

 

Олія какао отримують із зерен плодів шоколадного дерева. Олія какао має тверду та ламку консистенцію, з яскравим ароматом шоколаду. Колір олії від кремового до світло-жовтого кольору. Температура плавлення оливи какао від 25 градусів. За кімнатної температури олія тверда. Але олія тане від дотику зі шкірою.

Широко тавикористовується практично у всіх сферах харчової та косметичної промисловості, а також оздоровленні організму та лікуванні різних захворювань.

 

Склад і вміст корисних речовин

Олія какао — найцінніший і найважливіший компонент какао бобів. Насичені жири становлять 55-65%, ненасичені — 35-45%.

До складу входить: олеїнова, лауринова, лінолева, арахідонова, стеаринова та інші кислоти. Олеїнова кислота становить 43% складу, вона належить до групи жирів Омега-9 — корисним ненасиченим жирам, які знижують рівень «поганого» холестерину та підвищують рівень «доброго»).

Крім жирних кислот, продукт містить корисні речовини: магній, хром, залізо, кальцій, йод, цинк, амінокислоти; вітаміни  A, B, C, F та Е; речовина теобромін — природний антибіотик.

 

Корисні властивості

Завдяки багатому складу олія какао вважається унікальним продуктом із широким спектром застосування. Його використовують у кулінарії, під час косметичних і медичних процедур.

У кулінарії:

Олія незмінно є основою шоколаду, але також додається в крем, помадки, глазур для надання необхідної густоти. У кулінарії використовують два різновиди: натуральне та дезодороване. Натуральна має ніжний шоколадний аромат, а дезодорована не має запаху.

Кондитери люблять олію за простоту роботи: вона плавиться за температури вище ніж 25 градусів, а в твердому стані — тендітна та легко ламається.

Важливо пам'ятати, що під час нагрівання вище 40 градусів корисні речовини руйнуються.

У косметології

Широке застосування какао-олія знайшла в косметології. Його використовують як монопродукт або додають до крему та інших косметичних засобів.

Для шкіри

Олія зволожує й живить шкіру, підвищує її тонус, згладжує зморшки, підвищує еластичність і сприяє регенерації клітин. Воно швидко вбирається, не залишаючи жирної плівки на тілі. До того ж з олією легко працювати: вона тане в руках.

Для обличчя

Засіб використовують для обличчя, особливо взимку, коли шкіра потребує живлення й додаткового захисту. Олія не тільки допомагає усунути лущення, але й утворює невидиму плівку, яка стає захисним шаром і запобігає забрудненню шкіри, що особливо важливо в мегаполісах.

Для волосся

Сприятливий засіб надає і на волосся. Воно відновлює ламкі та сухі кінчики, запобігаючи їхньому посіченості. На шкіру голови його застосовують у формі маски із суміші з реп'яною олією і вітамінів А й Е. Рідкі продукти нагрівають на водяній бані, додають олію какао та розмішують, поки вона повністю не розчиниться. Отриману суміш наносять на шкіру голови та втирають упродовж 5 хвилин. Маску бажано залишити на ніч, після чого змити шампунем.

 

Застосування в медицині

Олія какао також знайшла широке застосування в народній медицині. Воно застосовується як додаткове джерело корисних речовин, тому не замінює призначені лікарем ліки.

- зміцнює імунітет, допомагає в боротьбі з вірусними захворюваннями;

- знижує рівень холестерину (приймають по половині чайної ложки двічі на день перед їдою);

- має протизапальні властивості, загоює ранки, тріщини на шкірі та слизових;

- підтримує роботу нервової, ендокринної систем;

- помагає у разі кашлю та болю в горлі, має відхаркувальні властивості (за раз приймають не більш ніж 1 чайної ложки, шматочок або розсмоктують, або додають у склянку гарячого молока та приймають по 3 рази на день; олія обволікає горло, зменшуючи біль і сприяючи швидкому одужанню.)

— має тонізувальну властивість, стимулює роботу головного мозку, підвищує розумову активність).

 

 

Протипоказання

Основна протипоказання — алергія на продукт. Людям, які страждають на безсоння і мають проблеми зі сном, не рекомендується вживати на ніч.

 

Умови зберігання

Рекомендується зберігати олію в щільно закритій тарі та в прохолодному місці. Олія какао в холодильнику може зберігатися від 3 до 5 років, позаяк у його складі є антиоксиданти, які запобігають прогоркості олії.

На олії може бути білий наліт, як на шоколаді, він допускається, позаяк олія водночас не втрачає своїх властивостей. Але найкраще зберігати його в холодильнику.

Маса нетто: 100 грамів

Термін зберігання 12 місяців.

Характеристики
Основні
ВиробникCargill
Країна виробникМалайзія
ТипНерафінована
ВіджимПерший холодний
Вага100 г
Користувальницькі характеристики
УпаковкаДой-пак
Тип оліїмасло какао
Інформація для замовлення
  • Ціна: 65 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner