Ксантанова камідь, 100г
Ксантанова камедь (xanthan, xanthan gum) – природний полісахарид; натуральна харчова добавка, яка використовується для виробництва продуктів харчування в якості стабілізатора консистенції, згущувача, збільшує в'язкість, має желирующими властивостями; як зволожуючий засіб в косметичній промисловості.
Представляет собою порошок білого або сіруватого кольору, не має запаху і смаку, не представляє проблем з точки зору зберігання і транспортування.
Здатність ксантанової камеді до довготривалої стабілізації розчинів, тобто до утримування частинок в суспензії, важлива при використанні цієї речовини в продуктах з тривалими термінами зберігання для запобігання, утворення осаду або розшарування.
Ксантанова камедь служить чудовою добавкою для соусів та заправок для салатів. У цих продуктах ксантанова камедь забезпечує такі властивості, як висока плинність у поєднанні з хорошою "прилипаемостью" до їжі, а також кремоподібну текстуру, гарне смакове сприйняття і миттєве вивільнення аромату. Ксантанова камедь володіє прекрасною довготривалою стабільністю навіть в умовах високих кислотності та концентрації солі і стійкістю до натуральних ферментів, які часто містяться в травах і спеціях.
Інша область застосування, в якій ксантанова камедь є незамінною – низькокалорійна їжа, де вона використовується в якості замінника жирів і масел та забезпечує смакове сприйняття, щільність і текстуру, які часто губляться при видаленні жирів і масел з рецептури.
Ксантанова камедь добре розчинна при кімнатній температурі, здатна покращувати консистенцію готового продукту, стабільна в кислому і лужному середовищах; стійка до високих температур; сумісна з висококонцентрованими розчинами солей; проявляє синергічний ефект з галактоманнанами (гуарова камедь, камедь рожкового дерева) і глюкоманнанами (коньячна камедь).
Ксантанова камедь широко використовується у виробництві соусів, молочних продуктів, морозива, десертів, хлібобулочних виробів, напоїв, а також м'ясному виробництві (фарш, пельмені, котлети).
Рекомендовані дозування ксантанової камеді:
У кількості від 0,2 – 0,5% покращує характеристики борошна з низьким вмістом клейковини;
наповнювачі — 0,2–0,5%;
напої — 0,05–0,2%;
сметана, сир, плавлений сир, йогурт — 0,05–0,3%;
майонез — 0,2–0,5%;
сухі суміші, заправки, соуси — 0,1–0,2%;
заморожені продукти, соуси, підливи — 0,1–0,3%;
хлібобулочні вироби — 0,05–0,25%;
сиропи — 0,2–0,4%.
На Дієти Дюкана дозволено з етапу "Атака", не є ДОПом! Використовується як загусник, можна використовувати замість крохмалю, краще всього підходить для виготовлення соусів, кремів, молочних коктейлів, морозива; як зугуститель в овочевих оладки, фарші і т. д.
Многие люди, которые придерживаются диеты Дюкана, или просто здорового питания, сталкиваются с тем, что выпечка и десерты, приготовленные без пшеничной муки выходят безвкусными и непропеченными изнутри. Дело в том, что в состав пшеничной муки входит особый белок – глютен, или, как его еще называют, клейковина, благодаря которому тесто становится эластичным, появляется та самая пористая структура, а готовая выпечка обретает особую нежность. При отсутствии клейковины на выручку приходит камедь – пищевая добавка, широко застосовувана кондитерами і пекарями в безглютенової випічці. Роблячи тісто в'язким, вона допомагає надати продуктам бажану форму і текстуру.
Ксантанова камедь є безпечною для здоров'я, вона не засвоюється в процесі травлення і не проникає в кров.
Склад: ксантанова камедь 100%
Вага упаковки: 100 г
Основні | |
---|---|
Вага | 100 г |
Склад | Ксантанова камедь |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Дієтичні продукти |
- Ціна: 45 ₴