
Олія з виноградних кісточок Mantova рафінована 500 мл, Італія
295 ₴
277,30 ₴
- Готово до відправки
Олія з виноградних кісточок Mantova рафінована 500 мл, Італія
Олія, що отримується з кісточок винограду та має унікальний склад і корисні властивості, з найдавніших часів була цінним лікувальним, харчовим і косметичним продуктом. Це підтверджують залишки античних амфор, які були знайдені під час розкопок у Єгипті та Греції. Є також докази, що й у середньовічнині цю олію використовували в середземноморській кулінарії. Крім того, воно мало застосування в італійській і французькій косметології, як головний інгредієнт еліксирів, що додають волоссю блиску.
Сьогодні ця олія широко використовується в кулінарії, домашній косметології, народній медицині.
Італія, де традиційно займаються виноробством і виноградарством, є одним із найбільших виробників цієї оливи.
У кулінарії
Харчова олія з виноградних кісточок вирізняється високою стійкістю до нагрівання до високої температури (температура кипіння становить 216 градусів), тому чудово підходить для смаження м'яса та овочів, випікання або приготування у фритюрі.
Підходить для заправляння салатів, холодних закусок, тушкованих і запечених овочів. Її можна додати в соуси та маринади для риби та м'яса, домашній майонез, а також у випічку.
Корисні та лікувальні властивості
Висока харчова цінність і вкрай широкий спектр лікувально-профілактичного, а також косметичної дії олії зумовлені концентрацією в нії вітамінів, мікро- та макроелементів, жирних поліненасичених кислот, флавоноїдів, дубильних речовин, фітостеролів, фітонцидів, ензимів, хлорофілу.
Завдяки комплексу цілющих властивостей олію кісточок винограду впродовж багатьох століть застосовують у профілактиці та лікуванні багатьох захворювань. Користь цієї олії помітна для серцево-судинної системи. Речовини в складі олії в комплексі сприяють зміцненню й поліпшенню еластичності стінок судин, надаючи судинорозширювальну дію, знижують рівень «поганого» холестерину, що перешкоджає утворенню бляшок, запобігають тромбоутворенню.
Олія кісточок винограду вельми багата на лінолеву кислоту Омега 6.
Виноградна олія вирізняється високим вмістом вітаміну Е, який має безліч корисних властивостей для організму людини. У ньому також є антиоксидант ресвератрол, що має протизапальну, протипухлинну й антисклеротичну дію.
У косметології
Висока харчова цінність і багатий склад роблять виноградну олію ефективним продуктом для лікувально-профілактичних цілей, а також для догляду за шкірою і волоссям.
Олія з виноградних кісточок є чудовим засобом для догляду за шкірою, завдяки своїм властивостям регенерації, антисептичного та протизапального впливу, має низку корисних властивостей для шкіри, нігтів і волосся. Олія легко вбирається, не залишає жирності, зволожує й пом'якшує шкіру, захищає її від зневоднення й лущення, підвищує еластичність.
Як вибрати
Віддавайте перевагу продукту в скляних пляшках.
Осад на дні зовсім не говорить про погану якість олії. Виноградна олія може бути й темно-зеленого, і жовтого кольору — відтінок залежить від того, скільки в ній міститься хлорофілу (рослинний пігмент).
Як зберігати
Зберігати олію бажано не довше ніж 12 місяців. До того, як ви почали нею користуватися, пляшечку можна зберігати за кімнатної температури, обов'язково в темному місці. Коли ж ви вже відкрили пляшку з олією, поставте її в холодильник, де і далі зберігатимете.
Харчова цінність на 100 мл:
- енергетична цінність - 828 Ккал
- жири — 92 г, з них насичені — 10.2 г,
- білки — 0 г
- вуглеводи — 0 г
Країна виробництва: Італія
Основні | |
---|---|
Виробник | Fratelli Mantova |
Країна виробник | Італія |
Тип олії | Виноградної кісточки |
Об`єм | 500 мл |
Упаковка | Скляна пляшка |
- Ціна: 277,30 ₴