Кокосова олія рафінована органічна Coco Organic, 500 мл
215 ₴
- Готово до відправки
Кокосова олія рафінована органічна
Coco Organic 500 мл, Шрі Ланка
Кокосова олія рафінована 100% — очищена високоякісна кокосова олія, яка підходить для для харчового, а також косметичного використання.
Не має запаху, не змінює смак продуктів під час термічного оброблення, ідеальна для смаження, догляду за волоссям і шкірою.
Кокосову олію можна назвати універсальним продуктом, оскільки вона знайшла застосування в багатьох сферах — косметології, кулінарії, медицині та навіть домашньому господарстві. Як нескладно здогадатися, добувають цей продукт із кокосів, а точніше з їхньої м'якоті, яка має назву копра. Як і більшість олій, кокосову виготовляють двома способами — гарячим або холодним пресуванням.
Олія кокоса, що зберігається за кімнатної температури та нижче має не зовсім звичний для рослинних олій вигляд. Вона може бути у формі досить густої біловато-кремової рідини або невеликих твердих шматочків, зовні дуже схожих на мило. Рідка та прозора олія стає лише під час нагрівання до 25 і більше градусів.
Додавати кокосову олію можна практично в усі страви, вона підходить і для десертів, і для супів, і для салатів, і для напоїв.
На ній безпечно смажити, вона не стає канцерогенною.
До складу олії кокоса входять насичені жирні кислоти (майже 83%), серед яких лауринова, капронова, каприлова, олеїнова, капринова, пальмітинова, міристинова, стеаринова. Ці насичені жири не шкодять здоров'ю, тому що відрізняються від насичених тваринних жирів.
Також у кокосовій олії є фітостероли, вітаміни (К, холін, Е) і мінерали: кальцій, цинк і залізо.
Кокосова олія має антибактеріальні, протигрибкові та протизапальні властивості.
Використання в косметології
Кокосова олія чудово підходить для щоденного догляду за шкірою, що лущиться, сухою, подразненою, огрубілою, запаленою, зрілою шкірою тіла й обличчя. Олію можна застосовувати для постійного догляду за чутливою шкірою обличчя навколо очей, а також за шкірою зони декольте та бюста. Застосовувати олію кокоса для догляду за жирною або проблемною шкірою не рекомендують, позаяк вона може провокувати виникнення камедонів на шкірі.
Температура плавлення олії кокоса приблизно +25 градусів. Якщо продукт загустив, то це тільки підтверджує його натуральність. Щоб олія кокосового горіха розтаяла треба помістити ємність із цим продуктом у склянку з гарячою водою або розігріти її на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Олія є також універсальним засобом і підходить для шкіри голови, декольте, шиї, обличчя, стоп і рук.
Кокосову олію рекомендують використовувати в косметології як базову олію для збагачення масок, кремів, шампунів, лосьйонів, бальзамів і тоніків, призначених для пом'якшення, живлення або зволоження шкіри.
Можна використовувати олію кокоса і як поживний і відновлювальний засіб для пошкодженого, тонкого, посіченого, ламкого або фарбованого волосся.
Можна застосовувати олію кокосового горіха для догляду за нігтьовою кутикулою та шкірою рук, як заспокійливий і пом'якшувальний засіб після педикюру, манікюру, гоління, епіляції.
У кулінарії
Через вміст жирних насичених кислот олія кокоса практично не окислюється, через що має досить тривалий термін зберігання. Вона практично не вступає з повітрям у реакцію, тому, навіть поза холодильником, залишається придатним упродовж усього терміну придатності.
Кокосова олія також не втратить корисних властивостей і смакових якостей під час нагрівання до високих температур, не схильна до пригорання, тому, на відміну від інших олій, може використовуватися для смаження.
Кокосовою олією можна замінити вершкову в приготуванні страв. Для економнішого вживання можна приготувати страву на топленому або вершковому маслі, а кокосову потрохи додавати наприкінці приготування. Ця олія здатна перетворити повсякденну та просту їжу на вишукану страву.
На кокосовій олії ви можете туштти овочі та готувати будь-які овочеві рагу. Звичайний плов або рис, приготований із цією олією, перетвориться і буде незвичайною, витонченою стравою.
Кокосову олію чудово додавати в молочні каші, приготовані на сніданок, наприклад, у пшоняну вівсяну, рисову, гречану, пшеничну та кукурудзяну. Також її можна додавати в молочні супи, молочні коктейлі та гарячий шоколад. Олію кокоса можна намазувати на тости та хліб. З кокосовою олією можна приготувати дуже смачні цукерки та солодкі кульки із сухофруктів і горіхів.
Калорійність
Калорійність кокосової олії досягає 840 ккал. Вона практично повністю засвоюється, не відкладаючись у жирові відкладення, а отже, особливо корисна для тих, хто займається спортом і веде активний спосіб життя.
Харчова цінність у 100 г продукту: жири — 91.8 г, з яких насичені жирні кислоти 77.7 білки — 0 г, вуглеводи — 0 г. Калорійність: 840 кКал.
Країна походження: Шрі Ланка
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Шрі-Ланка |
Тип олії | Кокосова |
Тип | Рафінована недезодороване |
Об`єм | 500 мл |
Упаковка | Скляна банка |
- Ціна: 215 ₴