Олія кокосова органічна холодного пресування, Coco Organic Virgin, 500 мл
295 ₴
- Готово до відправки
Олія кокосова органічна холодного пресування
Coco Organic Virgin, 500 мл, Шрі Ланка
100% натуральна нерафінована кокосова олія, холодного пресування
призначена для харчового, а також косметичного використання
Кокосову олію можна назвати універсальним продуктом, оскільки вона знайшло застосування в багатьох сферах — косметології, кулінарії, медицині та навіть домашньому господарстві. Як нескладно здогадатися, добувають цей продукт із кокосів, а точніше з їхньої м'якоті, яка має назву копра. Як і більшість олій, кокосова виготовляється двома способами — гарячим або холодним пресуванням.
Олія, що виготовляється за допомогою гарячого пресування, частково втрачає корисні компоненти, наявні у вихідній сировині. Продукт, вироблений за допомогою холодного пресування (на етикетці написано Virgin або Extra Virgin Coconut Oil) вважається найціннішим, оскільки в ньому залишаються практично всі корисні речовини, які містяться в кокосі.
Олія кокоса, що зберігається за кімнатної температури та нижче має не зовсім звичний для рослинних олій вигляд. Вона може бути у формі досить густої біловато-кремової рідини або невеликих твердих шматочків, зовні дуже схожих на мило. Рідка та прозора олія стає лише під час нагрівання до 25 і більше градусів.
Нерафінована кокосова олія цікава тим, що може використовуватися як у кулінарії, так і в косметології. Вона ідеальна для дитячого та дієтичного раціону. Додавати кокосову олію можна практично в усі страви, вона підходить і для десертів, і для супів, і для салатів, і для напоїв.
Кокосова олія не радуется під впливом високих температур, що дуже важливо в здоровому харчуванні. На ній безпечно смажити, вона не стає канцерогенною і очищає організм.
Нерафінована кокосова олія корисна і для схуднення. Для позбавлення зайвої ваги та профілактики ожиріння рекомендується перед кожним прийманням їжі випивати 1 склянку теплої води з додаванням до неї 1 столової ложки кокосової олії.
Склад і наявність корисних речовин
До складу олії кокоса входять насичені жирні кислоти (майже 83%), серед яких лауринова, капронова, каприлова, олеїнова, капринова, пальмітинова, міристинова, стеаринова.
Ці насичені жири не шкодять здоров'ю, тому що відрізняються від насичених тваринних жирів.
Також у кокосовій олії є фітостероли, вітаміни (К, холін, Е) і мінерали: кальцій, цинк і залізо.
Корисні та лікувальні властивості
Лауринова кислота — найпотужніший компонент у молоці матері, потрібний для посилення імунітету малюка. Дуже корисно вживати по 1-2 чайні ложки олії кокоса з ранку натщесерце та перед сном. Це допоможе зміцнити імунітет, надасть сприятливий вплив на травлення й зможе поліпшити загальне самопочуття дорослих і малюків.
Лауринова кислота має чітко окреслені антисептичні, антимікробні та бактерицидні властивості. Олеїнова кислота допоможе активізувати ліпідний обмін і підтримувати в шкірі водний баланс. Каприлова кислота потрібна для відновлення та підтримання балансу бактерій у кишківнику.
Кокосова олія поліпшить серцево-судинну систему, перешкоджає розвитку тромбозів, ішемічної хвороби та артеріальної гіпертонії, атеросклерозу. Вітамін Е, що входить до складу олії кокоса, допоможе знизити підвищену в'язкість крові та зміцнити стінки артерій.
Також ця олія здатна знизити ризик розвитку недуг органів травної системи: виразки та гастрита. Олія кокоса, крім усього іншого, активізує загоєння слизових шлункових шлунково-кишкового тракту й тому особливо корисна пацієнтам із виразковим колітом і захворюванням Крона.
Кокосова олія має виражену протизапальну, бактерицидну, а також протигрибкову дію, завдяки чому зміцнює імунітет. Олію можна використовувати в комплексі лікування мікозів, кандидозів, герпеса, вірусних інфекцій, інфекційно-запальних захворювань органів дихання, грипу, недуг статевої та сечовивідної систем.
Кокосова олія відрегулює роботу щитоподібної залози. Якщо Ви постійно почуваєтеся втомленими, млявими та постійно щось забуваєте, це говорить про те, що ваша щитоподібна залоза потребує живлення. Вам буде корисно вживати кокосову олію в їжу.
Олія кокоса здатна активізувати та прискорити обмінні процеси, перешкоджаючи розвитку ожиріння, відновити нормальний вміст глюкози у разі діабету. Крім того, цей продукт перешкоджає розвитку жовчнокам'яної та сечокам'яної хвороб, жирової дистрофії печінки. Сприятливо олія впливає і на стан щитоподібної залози.
Кокосова олія також має антиоксидантну дію, запобігаючи передчасному старінню, здатна знизити ризик розвитку онкозахворювань і хвороби Альцгеймера. Водночас вона також має заспокійливу, антистресову та розслаблювальну дію.
Перешкоджає кокосова олія розвитку карієсу та остеопорозу, знижує ризик появи захворювань суглобів. Цей продукт може підвищувати ефективність засвоєння магнію й кальцію, необхідних для формування зубної емалі та кісткової тканини.
Корисно вживати кокосову олію жінкам під час грудного вигодовування. Ця олія вирізняється досить високим вмістом лауринової кислоти, яка є компонентом грудного молока.
У разі зовнішнього використання олія кокосового горіха прискорює загоєння різноманітних ушкоджень шкіри та лікує багато дерматологічних захворювань: дерматити, псоріаз, экзема.
Використання в косметології
Кокосова олія чудово підходить для щоденного догляду за шкірою, що лущиться, сухою, подразненою, огрубілою, запаленою, зрілою шкірою тіла й обличчя. Олію можна застосовувати для постійного догляду за чутливою шкірою обличчя навколо очей, а також за шкірою зони декольте та бюста. Застосовувати олію кокоса для догляду за жирною або проблемною шкірою не рекомендують, оскільки вона може провокувати виникнення комедонів на шкірі.
Температура плавлення олії кокоса приблизно +25 градусів. Якщо продукт загустив, то це тільки підтверджує його натуральність. Щоб олія кокосового горіха розтала, треба помістити ємність із цим продуктом у склянку з гарячою водою або розігріти її олію на водяній бані.
Олія є також універсальним засобом і підходить для шкіри голови, декольте, шиї, обличчя, стоп і рук.
Кокосова олія рекомендують використовувати в косметології як базову олію для збагачення масок, кремів, шампунів, лосьйонів, бальзамів і тоніків, призначених для пом'якшення, живлення або зволоження шкіри.
Можна використовувати олію кокоса і як поживний і відновлювальний засіб для пошкодженого, тонкого, посіченого, ламкого або фарбованого волосся.
Крім того, підходить цей рослинний продукт для масажу, зняття макіяжу та очищення шкіри.
Радять застосовувати олію кокоса як ополіскувач для ротової порожнини, крем після душу або бальзаму для губ.
Захищає кокосова олія ще від шкідливого впливу на шкіру морозу та вітру, тому її можна наносити на обличчя перед виходом на вулицю взимку.
Можна застосовувати олію кокосового горіха для догляду за нігтьовою кутикулою та шкірою рук, як заспокійливий засіб, що пом'якшує шкіру, після педикюру, манікюру, гоління, епіляції.
Використовується кокосова олія і як сонцезахисний засіб «до» і «після» засмаги, а також для дбайливого догляду за чутливою шкірою дітей, позаяк цей продукт гіпоалергенний і має пом'якшувальну та протизапальну дію.
У кулінаріїЧерез вміст жирних насичених кислот олія кокоса практично не окислена, через що має досить тривалий термін зберігання. Вона практично не вступає з повітрям у реакцію, тому, навіть поза холодильником, залишається придатним упродовж усього терміну придатності.
Кокосова олія також не втратить корисних властивостей і смакових якостей під час нагрівання до високих температур, не схильна до прогорання, тому, на відміну від інших олій, може використовуватися для смаження та приготування у фритюрі, причому вона не стає канцерогенною.
Кокосовою олією можна замінити вершкову в приготуванні страв. Для економнішого вживання можна приготувати страву на топленому або вершковому маслі, а кокосову потрохи додавати наприкінці приготування. Ця олія здатна перетворити повсякденну та просту їжу на вишукану страву.
Цей продукт використовується для приготування найрізноманітніших гарячих страв: супів, макаронних виробів, круп'яних гарнірів, овочевих страв, соусів і гарячих закусок. Можна його додавати й до кондитерських виробів, і випічку. З кокосовою олією набувають приємного присмаку печива, торти, кекси, сирники, млинці, сирні запіканки та олади. Випічка з цією олією набагато довше зберігає пишність і свіжість.
На кокосовій олії ви можете тушити овочі та готувати будь-які овочеві рагу. Звичайний плов або рис, приготований із цією олією, перетвориться і буде незвичайною, витонченою стравою.
Кокосову олію чудово додавати в молочні каші, приготовані на сніданок, наприклад, у пшонну, вівсяну, рисову, гречану, пшеничну та кукурудзяну. Також її можна додавати в молочні супи, молочні коктейлі та гарячий шоколад. Олію кокоса можна намазувати на тости та хліб. З кокосовою олією можна приготувати дуже смачні цукерки та солодкі кульки із сухофруктів і горіхів.
Влітку можна готувати фруктові та овочеві салати з олією кокоса. Тільки овочі не мають бути холодними, а мати кімнатну температуру, інакше олія може кристалізуватися.
Калорійність
Калорійність кокосової олії досягає 840 ккал. Вона майже повністю засвоюється, не відкладаючись у жирові відкладення, а отже, особливо корисна для тих, хто займається спортом і веде активний спосіб життя.
Харчова цінність у 100 г продукту: жири — 91.8 г, з яких насичені жирні кислоти 77.7 г, білки — 0 г, вуглеводи — 0 г. Калорійність: 840 кКал.
Країна походження: Шрі Ланка
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Шрі-Ланка |
Тип олії | Кокосова |
Тип | Нерафінована |
Віджим | Перший холодний |
Об`єм | 500 мл |
Упаковка | Скляна банка |
- Ціна: 295 ₴