Масло какао натуральне, не дезодороване, 250г Гана (Західна Африка)
Без масла какао неможливо уявити плитковий шоколад, різноманітні сорти цукерок і батончиків, тортів, помадок і глазурі. Воно робить ніжним і ситним гарячий шоколад, його додають в деякі сорти кави та десерти.
А білий шоколад своїм існуванням і ім'ям зобов'язаний виключно маслу какао. В його рецептурі, на відміну від молочного або темного побратима, немає какао-маси, лише цукрова пудра, ваніль і молоко.
Якщо ж любителю кулінарії пощастить придбати трохи какао-масла, то воно допоможе самостійно освоїти кондитерське мистецтво і відчути себе першовідкривачем шоколаду. Масло какао можна додавати в напої і десерти, молочні каші і пудинги. Головне, не допускати його сильного нагрівання, щоб масло не розгубило всіх корисних властивостей, а принесло тільки радість, енергію і здоров'я.
Масло какао отримують із зерен плодів шоколадного дерева. Масло какао має тверду і ламку консистенцію, з яскравим ароматом шоколаду. Колір масла від кремового до світло-жовтого кольору. Температура плавлення масла какао від 25 градусів. При кімнатній температурі масло тверде. Але масло тане від дотику зі шкірою.
Широко використовується практично в усіх сферах харчової і косметичної промисловості, а також оздоровленні організму та лікуванні різних захворювань.
Склад і вміст корисних речовин
Масло какао – найбільш цінний і значущий компонент какао бобів. Насичені жири становлять 55-65%, ненасичені – 35-45%.
До складу входить: олеїнова, лауринова, лінолева, арахідонова, стеаринова й інші кислоти. Олеїнова кислота становить 43% складу, вона відноситься до групи жирів Омега-9 – корисним ненасиченим жирам, які знижують рівень «поганого» холестерину і підвищують рівень «хорошого»).
Крім жирних кислот, продукт містить корисні речовини: магній, хром, залізо, кальцій, йод, цинк, амінокислоти, вітаміни A, B, C, F і Е; речовину теобромін – природний антибіотик.
Корисні властивості
Завдяки багатому складу масло какао вважається унікальним продуктом з широким спектром застосування. Його використовують у кулінарії, під час косметичних і медичних процедур.
В кулінарії:
Масло незмінно є основою шоколаду, але також додається у креми, помадки, глазур для надання необхідної густоти. У кулінарії використовують два види: натуральне і дезодороване. Натуральне володіє ніжним шоколадним ароматом, а дезодорована не має запаху.
Кондитери люблять масло за простоту роботи: воно плавиться при температурі вище 25 градусів, а в твердому стані - крихке і легко ламається.
Важливо пам'ятати, що при нагріванні вище 40 градусів корисні речовини руйнуються.
У косметології
Широке застосування масло какао знайшло в косметології. Його використовують як монопродукт або додають у креми та інші косметичні засоби.
Для шкіриОлія зволожує і живить шкіру, підвищує її тонус, розгладжує зморшки, підвищує еластичність і сприяє регенерації клітин. Воно швидко вбирається, не залишаючи жирної плівки на тілі. Більш того, з маслом легко працювати: воно тане в руках.
Для обличчяЗасіб використовують для обличчя, особливо взимку, коли шкіра має потребу в харчуванні і додатковому захисті. Масло не тільки допомагає усунути лущення, але і утворює невидиму плівочку, яка стає захисним шаром і запобігає забруднення шкіри, що особливо важливо в мегаполісах.
Для волоссяСприятливу дію засіб чинить і на волосся. Воно відновлює ламкі і сухі кінчики, запобігаючи їх посіченню. На шкіру голови його застосовують у вигляді маски із суміші з реп'яховою олією і вітамінів А і Е. Рідкі продукти нагрівають на водяній бані, додають олію какао і розмішують, поки воно повністю не розчиниться. Отриману суміш наносять на шкіру голови і втирають протягом 5 хвилин. Маску бажано залишити на ніч, після чого змити шампунем.
Застосування в медицині
Масло какао також знайшло широке застосування в народній медицині. Воно застосовується як додаткове джерело корисних речовин, тому не замінює призначені лікарем ліки.
- зміцнює імунітет, допомагає у боротьбі з вірусними захворюваннями;
- знижує рівень холестерину (приймають по половині чайної ложки 2 рази в день перед їжею);
- має протизапальні властивості, загоює ранки, тріщини на шкірі і слизових;
- підтримує роботу нервової, ендокринної систем;
- допомагає при кашлі і болю в горлі, має відхаркувальні властивості (за раз приймають не більше 1 чайної ложки, шматочок або розсмоктують, або додають у склянку гарячого молока і приймають по 3 рази на день; масло обволікає горло, зменшуючи біль і сприяючи швидкому одужанню.)
- володіє тонізуючою властивістю, стимулює роботу головного мозку, підвищує розумову активність).
Протипоказання
Основне протипоказання – алергія на продукт. Людям, які страждають безсонням і мають проблеми зі сном, не рекомендується вживати на ніч.
Умови зберігання
Рекомендується зберігати масло в щільно закритій тарі та в прохолодному місці. Масло какао в холодильнику може зберігатися довгий період, так як в його складі є антиоксиданти, які запобігають прогірклість масла.
На маслі може бути білий наліт, як на шоколаді, він допускається, так як масло при цьому не втрачає своїх властивостей. Але краще всього зберігати його в холодильнику.
Вага упаковки: 100 грам
Рекомендований термін зберігання 12 місяців.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Гана |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 250 г |
Тип олії | Какао-олія |
Тип | Нерафінована |
Віджим | Перший холодний |
- Ціна: 149 ₴