Натуральний замінник цукру ЕРИТРІТОЛ
без калорій!
Солодкий, але не гидкий)
На 100% замінює цукор!
Корисний і безпечний!
На Дієті Дюкана дозволено з етапу "Атака", не ДОП.
Еритрітол — це так званий багатоатомний спирт, він же сахароспирт (sugar alcohol).
Речовина являє собою кристалічний порошок білого кольору схожий на цукор, добре розчиняється у воді, стійкий до впливу високих температур. Видобувають еритрітол із стиглих плодів кукурудзи, тапіоки та інших рослин, у яких велика кількість крохмалю. Єдиний метод добування підсолоджувача це ферментація, саме цей спосіб є найпоширенішим.
За смаком він дуже близький до цукру і практично не має ніяких сторонніх присмаків, хоча у великих дозах з'являється «ефект холодку».
Коефіцієнт солодощі еритрітола до цукру — 80-85%.
Карамелізується як цукор, тому використовується для приготування безе, брауні, зефіру.
Ерітрит часто називають інноваційним замінником цукру XXI століття завдяки великій кількості корисних властивостей:
- калорійність становить 0 ккал, що дозволяє використовувати його при дієтичному харчуванні і з метою зниження ваги;
- є повністю натуральним продуктом, спосіб виробництва якого заснований на екологічно чистих технологіях;
- нульовий глікемічний індекс, тобто еритрітол взагалі ніяк не впливає на рівень цукру в крові, тому може включатися в меню страждаючих на цукровий діабет; окрім того, еритрітол ніяк не впливає на рівень холестерину, тригліциридів та інші біомаркери;
- не чинить негативного впливу на кишкову мікрофлору, так як 90% його всмоктується в кров через стінки тонкого кишечника і через якийсь час виводиться з організму природним шляхом і тільки 10% еритрітола доходить до тієї частини кишечника, де мешкають бактерії, але, як показали дослідження еритрітол ними не ферментується і не перетравлюється і також виходить природним шляхом;
- є ефективним засобом для запобігання утворення карієсу і зубного нальоту, так як не може служити їжею для бактерій, що живуть у порожнині рота;
- не викликає звикання і залежності на зразок цукрової;
- є антиоксидантом, оскільки «поглинає» вільні радикали.
- його можна використовувати для приготування випічки, карамелі та інших цілей.
- в якості столового замінника цукру;
- для виробництва кондитерських виробів , жувальної гумки;
- для виготовлення безалкогольних, у тому числі функціональних, напоїв.
Унікальний цукрозамінник широко використовується в кондитерській промисловості як відмінна альтернатива цукру. Навіть при температурі понад 180 ºС він не втрачає своїх властивостей, тому застосовується і для виготовлення випічки.
Виробники якісних цукерок замінюють сахарозу еритрітолом ще й тому, що він дозволяє одержати більш ароматний і смачний шоколад.
Також у ряді країн еритрітол застосовується для виробництва косметичних та фармацевтичних засобів.
Чи є у ерітритола «темна сторона»?
Численні дослідження не виявили будь-яких негативних наслідків споживання еритрітола. У всіх основних країнах світу він визнаний безпечною харчовою добавкою і проходить під позначенням Е968. Тим не менш, треба мати на увазі, що у великих кількостях (більше 50 грамів за раз) еритрітол викликає легкий проносний ефект.
Країна виробництва: Китай
Термін зберігання: 3 роки з дати виготовлення
Вага: 500г упаковка дой-пак
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Форма випуску | Розсипний |
Вага | 500 г |
Склад | 100% еритрітол |
Виробник | Атак |
- Ціна: 169 ₴