Кокосове борошно знежирене, 250г
Кокосове борошно з'явилася на ринку корисних продуктів харчування відносно недавно. Для безглютенових і низьковуглеводних дієт, здорового харчування цей гіпоалергенний продукт — воістину дорогоцінний дар з тропічного раю.
Відмінний продукт для Дюкановской випічки, хліба і пирогів, додається до 20% від кількості інших сухих продуктів. Використовується на дієти Дюкана, починаючи з 3-го етапу.
Використовується також в сирому вигляді в приготуванні кокосового молока, натуральних солодощів із сухофруктів та ін.
Корисні властивості:
- Підходить для безглютенового раціону харчування.
- Кокосова борошно має переваги перед борошном пшеничним за змістом у ній білка, клітковини і заліза. Находится на 1 місці за кількістю клітковини з усіх відомих видів борошна - 100 гр кокосової борошна міститься 39 гр неперетравлюваною клітковини, в той час як в цільнозерновий пшеничного 11 м, а в білій муці — всього 3 р. Прона м'яко стимулює перистальтику кишечнику і покращує процес травлення і обмін речовин. Кокосова борошно покращує стан шкіри і волосся, підтримує гостроту зору, нормалізує обмін речовин, очищає судини і запобігає розвитку атеросклерозу, сприяє кращому засвоєнню вітамінів і мінеральних елементів.
- ппро вмістом білка в розрахунку на 1 порцію кокосова борошно не поступається багатою їм цільнозерновий пшениці (і це при повній відсутності проблемного глютену). А вуглеводів, тих, що адсорбуються, в ній менше, ніж в будь-якій іншій борошні. Такий міцний «дружній союз» білка і клітковини в кокосової борошні порівняємо з тим, що є в фасоле-бобових культурах, і може значно полегшити завдання контролю за вагою. З цієї причини кокосову борошно все частіше беруть на озброєння і в якості гарного підмоги в боротьбі із зайвими кілограмами.
- містить лауринову жируню кислоту, яка присутня також в материнському молоці і відома своїми противірусними, антибактеріальними (протигрибковими) властивостями. Такими ж винятковими иммуннозащитными протимікробними властивостями (але більшою мірою) володіє і широко відома біо-добавка лауирисидин (Lauricidin), одержувана екстракцією кокосового масла. У сезон вірусів та інфекцій підмогою може бути чималим.
- Кокосова борошно містить також легкозасвоювані солі калію і магнію, вітаміни А, Е, С, D, групи В, кобальт, нікель, йод, марганець, залізо.
- має глікемічний індекс у 2 рази менший, ніж у пшеничного борошна, і повільно підвищує рівень цукру в крові;
- містить корисні жири. Середньоланцюгові триглецириды, які входять до складу кокосової Борошна, мають антивірусну, антибактеріальну, антигрибкової активністю. Вони покращують метаболізм і синтез енергії, не відкладаються в жирові клітини, а відразу витрачаються на енергію. Тому ця мука ідеально підходить для тих, хто намагається схуднути або підтримувати нормальну вагу.
- Економічна. Потрібно в 2 -3 рази меншої кількості, ніж звичайної борошна.
Застосування в кулінарії
Рекомендована для прийому всередину, як джерело протеїнів.
Кокосову борошно використовують для випікання хліба, тістечок, пирогів та інших виробів, як основний компонент або як добавку для додання ніжного аромату і приємною консистенції. Використовується для приготування випічки (10-20% від загальної кількості борошна), підвищує поживну цінність каш, фруктових салатів, киселів, надає солодкий смак соусів і коктейлів.
Найкраще з кокосової борошна виходять млинці, кекси, торти і мафіни – все, що припускає пишність і розсипчастість.
Для кулінарних цілей, відмінних від випічки (наприклад, при смаженні замість панірувальних сухарів), кокосової борошна можна брати для заміни у співвідношенні 1:1.
Кокосову борошно можна успішно використовувати в якості загусника в приготуванні соусів і супів. Креми для тортів з кокосовою борошном виходять більш стійкими.
За своїми властивостями кокосова борошно помітно відрізняється від звичних нам «борошняних інгредієнтів» для безглютенової випічки.
Що важливо враховувати при використанні кокосової борошна в БГ випічці?
Кокосова борошно дуже гігроскопічна. Та сама клітковина діє в ній як губка, вбираючи набагато більше рідини, ніж на те здатне інша сировина. Використовуючи кокосову борошно у випічці, потрібно знати, що не можна замінювати борошно з зернових культур на кокосову у співвідношенні 1:1.
Для успішного «перемикання» рецептури на кокосову борошно достатньо взяти її зовсім небагато. Імовірно, для заміни 1 склянки борошна із зернової культури потрібно лише від ¼ до 1/3 склянки кокосової борошна.
Краще все-таки користуватися вже розробленими рецептурами з кокосовою борошном, ніж ризикувати відносно дорогими інгредієнтами і дорогоцінним часом на експериментування.
Склад: борошно кокосова знежирене
Харчова цінність в 100 г продукту:
Енергетична цінність - 443 ккал; Жири - 21 г, Вуглеводи - 29 г; Білок 16 г.
Вага упаковки: 250 г
Зберігання: В сухому темному місці при температурі від 0 до 25 град.С і відносній вологості повітря до 75% у щільно закритій упаковці. Термін зберігання - 12 місяців.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 12 міс |
Вага | 0.25 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |
Культура | Кокос |
- Ціна: 97 ₴