Матча - зелений порошкоподібний чай, 50 г
Маття - різновид китайського пропареного зеленого чаю, розтовченого в порошок розміром 1-3 мкм. Назва іноді читається, як мача або матчу;
Маття використовується під час чайної церемонії для приготування чаю, а також в японській кулінарії для приготування японських солодощів ваґаси, лікерів або морозива;
Вона має гіркуватий присмак і духмяний запах;
Чай маття готують шляхом додавання окропу до чайного порошку і збивання його бамбуковим віником;
- 1 склянка містить стільки корисних речовин, скільки їх у 10 чашки зеленого чаю;
- заварка богата на витамины, минералы, клетчатку, микроэлементы;
- в нем в 137 раз больше антиоксидантов, чем в зеленом чае;
- в 3 раза больше витамина С в сравнении с апельсинами;
- 1 чашка матча по содержанию кофеина равна 1 чашке кофе;
- в половине чайной ложки этого японского чая содержится 289 мг белка;
- также он богат витаминами А, B1, B2, B6, C, Е, P, K, кальцием, фтором, магнием, цинком, железом, йодом и др .;
- хорошо справляется с отеками, благодаря укреплению сосудов;
- делает сосуды более твердыми, помогает предотвратить инсульт или инфаркт.
Спосіб приготування: на ½ ч. л. порошку потрібно взяти 70 мл гарячої води. Посудину потрібно обшпарити гарячою кип'яченою водою, потім насухо витерти. Насипати порошок чаю, додати трохи води і починати збивати маленьким віночком. Потім повільно вливати воду, що залишилася до утворення щільної піни. Процес завершено, можна приступати до чаювання.
Харчова цінність в 100 г продукту:
Енергетична цінність: 60 Ккал
Білки: 1 г
Вуглеводи: 13 р
Жири: 1 г
Вага продукту: 50 грам, упаковка дой-пак;
Термін зберігання: 12 місяців
Країна походження: Китай.Основні | |
---|---|
Тип чаю | Матча |
Форма випуску | Порошок |
Вага | 50 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
- Ціна: 135 ₴