Порошок (борошно) з лушпиння насіння подорожника,
100 г (пробник в зіп-пакеті)
Псиліум - це порошок з лушпиння насіння подорожника Plantago ovata (подорожник овальний, исфагула) – синонім псиллиум (psyllium), водорозчинне, нетравне харчове волокно.
Цей маловідомий у нашій країні суперфуд має унікальний склад . 80-85% псиллиума – розчинна клітковина , а значить, він вкрай корисний для мікрофлори кишечника. Така клітковина може уповільнювати перетравлення і засвоєння жирів і вуглеводів. При її прийомі секреція інсуліну сповільнюється, в результаті не відбувається набір непотрібної ваги. Адже, як відомо, надлишок інсуліну в крові тягне за собою відкладення жиру в організмі.
Дія Псиллиума спрямовано на зниження рівня цукру в крові при його підвищенні. Таким чином цей препарат покращує вуглеводний обмін в організмі і попереджає розвиток діабету 2 типу та його наслідків. Харчові волокна при надходженні в кишечник починають розбухати, утворюючи своєрідну слизову масу. Ця маса виводить з організму різноманітні токсини , так як є досить сильним ентеросорбентом. За це Псиллиум отримав назву «мітла для кишечника». Крім того, його дія спрямована на обволікання стінок травного тракту, загоєння виразок і ерозій на них і прискорення лікування різних захворювань.
Волокна псиллиума ефективно знижують рівень холестерину в крові . Вживання псиллиум-збагачених хлібних злаків укупі з цільнозерновий вівсянкою лише посилить цей ефект. Міститься в подорожнику розчинне волокно значно зменшує абсорбцію холестерину і жовчних кислот з кишечнику, що, у свою чергу, призводить до зниження рівня холестерину в крові.
Загалом, псиллиум - ефективний засіб проти запорів, ожиріння і порушень травної системи. Його можна просто, як ліки, приймати по 1/2 столової ложки зі склянкою води, знежиреного молока або кефіру, один або два рази в день.
А що ж нам дає застосування псиллиума в кулінарії ? Він надає правильну консистенцію тесту - навіть якщо його готувати виключно з маложирных дієтичних продуктів. Крім того, псиллиум згущує страви з рідкими компонентами.
Основною відмінністю висівок цієї рослини від, наприклад, вівсяних – відсутність у них засвоюваних вуглеводів. Ще одна важлива властивість псиллиума – його здатність вбирати воду: 1 грам борошна вбирає 45 мл води. Саме тому борошно з нього часто використовують для низкоуглеводной і безглютенової випічки. Справа в тому, що всі популярні сьогодні види низкоуглеводной борошна (кокосова, кунжутна, мигдальний) не містять глютену, і тому вироби на їх основі виходять дуже сухі. А якщо додати борошно з псиллиума, то вона замінить необхідний глютен, і випічка буде повітряної і ніжною.
Дієти Дюкана використовується у випічці як загусник. Не є допом.
Склад: лушпиння насіння подорожника, без добавок.
Харчова цінність продукту:
У 100 г псиллиума міститься:
Білки – 1.5 м
Жири – 0.6 г
Вуглеводи – 0 м
Клітковина – 85 г
Енергетична цінність: 10 ккал
Зверніть увагу: псиллиум по 100г розфасований в пакети з застібкою Zip-Lock.
Основні | |
---|---|
Виробник | Igar |
Країна виробник | Індія |
Тип | Дієтичні продукти |
Упаковка | Дой-пак |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 100 г |
Склад | лушпиння насіння подорожника (псиллиум) |
- Ціна: 105 ₴