Псиліум, ісфагула, лушпиння насіння подорожника - джерело клітковини, 500 грам
455 ₴
441,35 ₴
- Готово до відправки
ПСИЛІУМ - натуральне джерело клітковини
Псиліум - це порошок з лушпиння насіння подорожника Plantago ovata (подорожник яйцеподібний, ісфагула) – синонім псиліум (psyllium), водорозчинне, неперетравлюване харчове волокно.
Цей маловідомий у нашій країні суперфуд має унікальний склад. 80-85% псиліуму – розчинна клітковина, а значить, він вкрай корисний для мікрофлори кишечника. Така клітковина може уповільнювати перетравлення і засвоєння жирів і вуглеводів. При її прийомі секреція інсуліну сповільнюється, в результаті не відбувається набір непотрібної ваги. Адже, як відомо, надлишок інсуліну в крові тягне за собою відкладення жиру в організмі.
Дія псиліуму спрямована на зниження рівня цукру в крові при його підвищенні. Таким чином цей препарат покращує вуглеводний обмін в організмі і попереджає розвиток діабету 2 типу та його наслідки. Харчові волокна при надходженні в кишечник починають розбухати, утворюючи своєрідну слизову масу. Ця маса виводить з організму різноманітні токсини, так як є досить сильним ентеросорбентом. За це псиліум отримав назву «мітла для кишечника». Крім того, його дія спрямована на обволікання стінок травного тракту, загоєння виразок і ерозій на них і прискорення лікування різних захворювань.
Волокна псиліуму ефективно знижують рівень холестерину в крові. Вживання псиліум-збагачених хлібних злаків укупі з цільнозерновою вівсянкою лише посилить цей ефект. Розчинне волокно, що міститься в ньому значно зменшує абсорбцію холестерину і жовчних кислот з кишечнику, що, у свою чергу, призводить до зниження рівня холестерину в крові.
Загалом, псиліум - ефективний засіб проти запорів, ожиріння і порушень травної системи. Його можна просто, як ліки, приймати по 0,5-1,5 столової ложки зі склянкою води, знежиреного молока або кефіру, один або два рази в день.
Обов'язково пийте достатню кількість води протягом дня. Починайте з невеликих кількостей і поступово збільшуйте дозу протягом декількох тижнів.
А що ж нам дає застосування псиліуму в кулінарії ? Він надає правильну консистенцію тісту - навіть якщо його готувати виключно з маложирных дієтичних продуктів. Крім того, псиліум згущує страви з рідкими компонентами.
Основною відмінністю висівок цієї рослини від, наприклад, вівсяних – є відсутність у них засвоюваних вуглеводів. Ще одна важлива властивість псиліуму – його здатність вбирати воду: 1 грам борошна вбирає 45 мл води. Саме тому борошно з нього часто використовують для низьковуглеводної і безглютенової випічки. Справа в тому, що всі популярні сьогодні види низьковуглеводного борошна (кокосове, кунжутне, мигдальне) не містять глютену, і тому вироби на їх основі виходять дуже сухі. А якщо додати борошно з псиліуму, то воно замінить необхідний глютен, і випічка буде повітряною і ніжною.
В дієті Дюкана використовується у випічці як загусник. Не є Допом.
Склад: лушпиння насіння подорожника, без добавок.
Харчова цінність продукту:
У 100 г псиллиума міститься:
Білки – 1.1 г
Жири – 0.5 г
Вуглеводи – 0.9 г
Клітковина – 86 г
Енергетична цінність: 18.3 ккал
Країна походження: Індія
Вага: 500г упаковка
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 500 г |
Основні | |
Для поліпшення | обміну речовин |
- Ціна: 441,35 ₴