Кошик
1674 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (98) 420-04-80
"ZdorovEda" Інтернет-магазин
Кошик

Кокосова олія, олія авокадо

Більш цінною вважається олія "холодного віджиму". Спосіб холодного віджиму (пресовий спосіб) не включає в себе нагрівання продукту до високих температур, завдяки чому зберігаються корисні властивості олії, готовий продукт залишається багатий вітамінами, антиоксидантами і лецитинами.

При гарячому віджиманні (традиційний спосіб) насіння піддаються термічній обробці високими температурами, що знижує харчову цінність продукту.

 

Також олії поділяються на нерафіновані та рафіновані. І якщо раніше, кілька десятиліть тому, нерафінована олія вважалося мало не продуктом для бідних, то сьогодні ситуація різко змінилася, і саме нерафіновані олії вважають найкращими і цілющими, а про рафіновану олію кажуть, що в ній не залишається нічого корисного.

Рафіновані олії піддаються очищенню, гідратації та обробці лугом для видалення вільних жирних кислот. Такі олії прозорі, без осаду, без запаху, мають знеособлений смак; вони призначені для використання в кулінарії (особливо для приготування гарячих страв) та для переробки у виробництві маргарину та кулінарних жирів. Біологічна активність їхня знижена.

Нерафіновані олії мають інтенсивне забарвлення, яскраво виражений смак та запах, але мають менший термін зберігання, швидше псуються. Вони дуже корисні здоров'ю.

в виде галереив виде списка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner