Кошик
1712 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (98) 420-04-80
"ZdorovEda" Інтернет-магазин
Кошик
-1%

Кокосова олія холодного віджиму органічна, Extra Virgin, 300 мл

255 ₴

252,45 ₴

  • Готово до відправки
Кокосова олія холодного віджиму органічна,  Extra Virgin, 300 мл
Кокосова олія холодного віджиму органічна, Extra Virgin, 300 млГотово до відправки
255 ₴252,45 ₴
+380 (98) 420-04-80
+380 (98) 420-04-80
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Кокосова олія холодного віджиму органічна

Dragon Superfood, 300мл

 

100% натуральне кокосове масло

призначене для харчового, а також косметичного використання

 

Кокосову олію можна назвати універсальним продуктом, оскільки воно знайшло застосування в багатьох сферах – косметології, кулінарії, медицині і навіть домашньому господарстві. Як нескладно здогадатися, добувають даний продукт з кокосів, а точніше з їх м'якоті, яка носить назву копра. Як і більшість масел, кокосове виготовляють двома способами – гарячим або холодним пресуванням.

Олія, що виготовляється за допомогою гарячого віджимання, частково втрачає корисні компоненти, що є у вихідній сировині. Продукт, вироблений шляхом холодного віджимання (на етикетці написано Virgin або Extra Virgin Coconut Oil), вважається найціннішим, оскільки в ньому залишаються практично всі корисні речовини, які містилися в кокосі.

Олія кокосу, що зберігається при кімнатній температурі і нижче має не зовсім звичний для рослинних олій вигляд. Вона може бути у вигляді досить густої білувато-кремової рідини або невеликих твердих шматочків, зовні дуже схожих на мило. Рідким і прозорим масло стає лише при нагріванні до 25 і більше градусів.

 

Нерафінована кокосова олія цікава тим, що може використовуватися як в кулінарії, так і в косметології. Вона ідеальна для дитячого і дієтичного раціону. Додавати кокосове масло можна практично у всі страви, воно підходить і для десертів, і для супів, і для салатів, і для напоїв.

Воно є єдиним маслом, яке не руйнується під впливом високих температур, що дуже важливо в здоровому харчуванні. На ньому безпечно смажити, воно не стає канцерогенним, і очищає організм.

Нерафінована кокосова олія корисна і для схуднення. Для позбавлення від зайвої ваги і профілактики ожиріння рекомендується перед кожним прийомом їжі випивати 1 склянку теплої води з додаванням до неї 1 столової ложки кокосового масла.

 

Склад і наявність корисних речовин

До складу масла кокоса входять насичені жирні кислоти (майже 83%), серед яких лауринова, капронова, каприлова, олеїнова, капріновя, пальмітинова, міристинова, стеаринова.

Ці насичені жири не шкодять здоров'ю, так як відрізняються від насичених тваринних жирів.

Також в кокосовому маслі є фітостероли, вітаміни (К, холін, Е) і мінерали: кальцій, цинк і залізо.

 

Корисні і лікувальні властивості

Лауринова кислота – потужний компонент в молоці матері, потрібний для посилення імунітету маляти. Дуже корисно вживати по 1-2 чайні ложки масла кокоса з ранку натщесерце і перед сном. Це допоможе зміцнити імунітет, матиме благотворний вплив на травлення і зможе поліпшити загальне самопочуття дорослих і малят.

Лауринова кислота має яскраво виражені антисептичні, антимікробні та бактерицидні властивості. Олеїнова кислота допоможе активізувати ліпідний обмін і підтримувати в шкірі водний баланс. Каприлова кислота потрібна для відновлення і підтримання балансу бактерій в кишечнику.

Кокосове масло поліпшить серцево-судинну систему, перешкоджає розвитку тромбозів, ішемічної хвороби та артеріальної гіпертонії, атеросклерозу. Вітамін Е, що входить до складу олії кокоса, допоможе знизити підвищену в'язкість крові і зміцнити стінки артерій.

Також це масло здатне знизити ризик розвитку хвороб органів травної системи: виразки та гастриту. Масло кокоса, крім усього іншого, активізує загоєння слизових  ШКТ і тому особливо корисний пацієнтам з виразковим колітом і хворобою Крона.

Кокосова олія має виражену протизапальну, бактерицидну, а також протигрибкову дію, завдяки чому зміцнює імунітет. Масло можна використовувати в комплексі лікування мікозів, кандидозів, герпесу, вірусних інфекцій, інфекційно-запальних захворювань органів дихання, грипу, недуг статевої та сечовидільної систем.

Кокосове масло відрегулює роботу щитовидної залози. Якщо Ви постійно відчуваєте себе втомленим, млявими і постійно щось забуваєте, це говорить про те, що ваша щитовидна залоза має потребу в харчуванні. Вам буде корисно вживати кокосове масло в їжу.

 

Олія горіха здатне активізувати і прискорити обмінні процеси, перешкоджаючи розвитку ожиріння, відновити нормальний вміст глюкози при діабеті. Крім того, цей продукт перешкоджає розвитку жовчнокам'яної та сечокам'яної хвороб, жирової дистрофії печінки. Благотворно олія впливає і на стан щитовидної залози.

Кокосове масло також має антиоксидантну дію, запобігаючи передчасному старінню, здатне знизити ризик розвитку онкозахворювань і хвороби Альцгеймера. При цьому воно також надає заспокійливу, антистресову і розслабляючу дію.

Перешкоджає кокосове масло розвитку карієсу і остеопорозу, знижує ризик появи захворювань суглобів. Цей продукт здатний підвищувати ефективність засвоєння магнію і кальцію, необхідних для формування зубної емалі і кісткової тканини.

Корисно вживати кокосове масло жінкам під час грудного вигодовування. Це масло відрізняється досить високим вмістом лауринової кислоти, яка є компонентом грудного молока.

При зовнішньому використанні масло кокосового горіха прискорює загоєння різноманітних пошкоджень шкіри і лікує багато дерматологічні захворювання: дерматити, псоріаз, екзема.

 

Використання в косметології

Кокосова олія чудово підходить для щоденного догляду за сухою, роздратованою, огрубілою, запаленою, в'янучою або зрілою шкірою обличчя та тіла. Масло можна застосовувати для постійного догляду за чутливою шкірою навколо очей, а також за шкірою декольте і грудей. Застосовувати масло кокоса для догляду за жирною або проблемною шкірою не рекомендують, так як воно може провокувати виникнення комедонів на шкірі.

Температура плавлення масла кокоса близько +25 градусів. Якщо продукт загус, то це тільки підтверджує його натуральність. Щоб масло кокосового горіха розтануло, треба помістити ємність з цим продуктом у склянку з гарячою водою або розігріти його на водяній бані.

Кокосове масло рекомендують використовувати в косметології як базове масло для збагачення масок, кремів, шампунів, кремів, бальзамів і тоніків, призначених для пом'якшення, живлення або зволоження шкіри.

Можна використовувати масло кокоса і в якості живлячої і відновлюючого засобу для пошкодженого, тонкого, волосся, що січеться, ламкого або фарбованого волосся.

Крім того, підходить цей рослинний продукт для масажу, зняття макіяжу і очищення шкіри.

Радять застосовувати масло кокоса як ополіскувач для ротової порожнини, крему після душу або бальзаму для губ.

Захистить кокосове масло і від шкідливого впливу на шкіру морозу і вітру, тому його можна наносити на обличчя перед виходом на вулицю взимку.

Можна застосовувати масло кокосового горіха і для догляду за нігтьової кутикулою і шкірою рук, в якості заспокійливого і пом'якшуючого шкіру засобу після педикюру, манікюру, гоління, епіляції.

Використовується кокосове масло і як сонцезахисний засіб «до» та «після» засмаги, а також для дбайливого догляду за чутливою шкірою дітей, так як цей продукт гіпоалергенний і володіє пом'якшувальною і протизапальним впливом.

 

В кулінарії

Через вміст насичених жирних кислот олія кокоса практично не піддається окисленню, унаслідок чого має досить тривалий термін зберігання. Воно практично не вступає в реакцію з повітрям, тому, навіть поза холодильника, залишається придатним протягом усього терміну придатності.

Кокосове масло також не втратить корисних властивостей і смакових якостей при нагріванні до високих температур, не схильне до згіркнення, тому, на відміну від інших масел, може використовуватися для смаження та приготування у фритюрі, причому воно не стає канцерогенним.

Кокосовим маслом можна замінити вершкове в приготуванні страв. Для більш економного споживання можна приготувати страву на топленому або рослинному маслі, а кокосове потроху додавати в кінці приготування. Це масло здатне перетворити звичайну і просту їжу у вишукану страву.

Цей продукт використовується для приготування різноманітних гарячих страв: супів, макаронних виробів, круп'яних гарнірів, овочевих страв, соусів і гарячих закусок. Можна додавати і в кондитерські вироби та випічку. З кокосовим маслом набувають приємний присмак печиво, торти, кекси, сирники, млинці, сирні запіканки і оладки. Випічка з цим маслом набагато довше зберігає пишність і свіжість.

На кокосовому маслі ви можете тушкувати овочі і готувати будь-які овочеві рагу. Звичайний плов або рис, приготовлений з цим маслом, зміниться і буде незвичайною, витонченою стравою.

Кокосове масло чудово додавати в молочні каші, наприклад, пшоняну, вівсяну, рисову, гречану, пшеничну і кукурудзяну. Також його можна додавати в молочні супи, молочні коктейлі і гарячий шоколад. Масло кокоса можна намазувати на тости і хліб. З кокосовим маслом можна приготувати дуже смачні цукерки і солодкі кульки із сухофруктів і горіхів.

Влітку можна готувати фруктові та овочеві салати з олією кокоса. Тільки овочі не повинні бути холодними, а мати кімнатну температуру, інакше масло може кристалізуватися.

Калорійність

Калорійність кокосового масла досягає 900 кКал. Воно повністю засвоюється, не відкладаючись в жирові відкладення, а значить, особливо корисно для тих, хто займається спортом і веде активний спосіб життя.

Харчова цінність в 100 г продукту: жири – 99,9г ( з них насичені жири - 90,6г), білки – 0.1г, вуглеводи – 0г. Калорійність: 900 кКал.

 

Країна походження сировини: Філіппіни

Країна виробництва: Болгарія
Характеристики
Основні
ВиробникOrganic
Країна виробникБолгарія
Тип оліїКокосова
ТипНерафінована
ВіджимПерший холодний
Об`єм300 мл
УпаковкаСкляна банка
Інформація для замовлення
  • Ціна: 252,45 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner