Кошик
1712 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (98) 420-04-80
"ZdorovEda" Інтернет-магазин
Кошик

Масло какао натуральне, 250г, Гана

149 ₴

  • Немає в наявності
Масло какао натуральне, 250г, Гана
Масло какао натуральне, 250г, ГанаНемає в наявності
149 ₴
+380 (98) 420-04-80
+380 (98) 420-04-80
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Масло какао натуральне, не дезодороване, 250г Гана (Західна Африка)

 

Без масла какао неможливо  уявити плитковий шоколад, різноманітні сорти цукерок і батончиків, тортів, помадок і глазурі. Воно робить ніжним і ситним гарячий шоколад, його додають в деякі сорти кави та десерти.

А білий шоколад своїм існуванням і ім'ям зобов'язаний виключно маслу какао. В його рецептурі, на відміну від молочного або темного побратима, немає какао-маси, лише цукрова пудра, ваніль і молоко.

Якщо ж любителю кулінарії пощастить придбати трохи какао-масла, то воно допоможе самостійно освоїти кондитерське мистецтво і відчути себе першовідкривачем шоколаду. Масло какао можна додавати в напої і десерти, молочні каші і пудинги. Головне, не допускати його сильного нагрівання, щоб масло не розгубило всіх корисних властивостей, а принесло тільки радість, енергію і здоров'я.

 

Масло какао отримують із зерен плодів шоколадного дерева. Масло какао має тверду і ламку консистенцію, з яскравим ароматом шоколаду. Колір масла від кремового до світло-жовтого кольору. Температура плавлення масла какао від 25 градусів. При кімнатній температурі масло тверде. Але масло тане від дотику зі шкірою.

Широко використовується практично в усіх сферах харчової і косметичної промисловості, а також оздоровленні організму та лікуванні різних захворювань.

 

Склад і вміст корисних речовин

Масло какао – найбільш цінний і значущий компонент какао бобів. Насичені жири становлять 55-65%, ненасичені – 35-45%.

До складу входить: олеїнова, лауринова, лінолева, арахідонова, стеаринова й інші кислоти. Олеїнова кислота становить 43% складу, вона відноситься до групи жирів Омега-9 – корисним ненасиченим жирам, які знижують рівень «поганого» холестерину і підвищують рівень «хорошого»).

Крім жирних кислот, продукт містить корисні речовини: магній, хром, залізо, кальцій, йод, цинк, амінокислоти, вітаміни A, B, C, F і Е; речовину теобромін – природний антибіотик.

 

Корисні властивості

Завдяки багатому складу масло какао вважається унікальним продуктом з широким спектром застосування. Його використовують у кулінарії, під час косметичних і медичних процедур.

В кулінарії:

Масло незмінно є основою шоколаду, але також додається у креми, помадки, глазур для надання необхідної густоти. У кулінарії використовують два види: натуральне і дезодороване. Натуральне володіє ніжним шоколадним ароматом, а дезодорована не має запаху.

Кондитери люблять масло за простоту роботи: воно плавиться при температурі вище 25 градусів, а в твердому стані - крихке і легко ламається.

Важливо пам'ятати, що при нагріванні вище 40 градусів корисні речовини руйнуються.

У косметології

Широке застосування масло какао знайшло в косметології. Його використовують як монопродукт або додають у креми та інші косметичні засоби.

Для шкіри

Олія зволожує і живить шкіру, підвищує її тонус, розгладжує зморшки, підвищує еластичність і сприяє регенерації клітин. Воно швидко вбирається, не залишаючи жирної плівки на тілі. Більш того, з маслом легко працювати: воно тане в руках.

Для обличчя

Засіб використовують для обличчя, особливо взимку, коли шкіра має потребу в харчуванні і додатковому захисті. Масло не тільки допомагає усунути лущення, але і утворює невидиму плівочку, яка стає захисним шаром і запобігає забруднення шкіри, що особливо важливо в мегаполісах.

Для волосся

Сприятливу дію засіб чинить і на волосся. Воно відновлює ламкі і сухі кінчики, запобігаючи їх посіченню. На шкіру голови його застосовують у вигляді маски із суміші з реп'яховою олією і вітамінів А і Е. Рідкі продукти нагрівають на водяній бані, додають олію какао і розмішують, поки воно повністю не розчиниться. Отриману суміш наносять на шкіру голови і втирають протягом 5 хвилин. Маску бажано залишити на ніч, після чого змити шампунем.

 

Застосування в медицині

Масло какао також знайшло широке застосування в народній медицині. Воно застосовується як додаткове джерело корисних речовин, тому не замінює призначені лікарем ліки.

- зміцнює імунітет, допомагає у боротьбі з вірусними захворюваннями;

- знижує рівень холестерину (приймають по половині чайної ложки 2 рази в день перед їжею);

- має протизапальні властивості, загоює ранки, тріщини на шкірі і слизових;

- підтримує роботу нервової, ендокринної систем;

- допомагає при кашлі і болю в горлі, має відхаркувальні властивості (за раз приймають не більше 1 чайної ложки, шматочок або розсмоктують, або додають у склянку гарячого молока і приймають по 3 рази на день; масло обволікає горло, зменшуючи біль і сприяючи швидкому одужанню.)

- володіє тонізуючою властивістю, стимулює роботу головного мозку, підвищує розумову активність).

 

Протипоказання

Основне протипоказання – алергія на продукт. Людям, які страждають безсонням і мають проблеми зі сном, не рекомендується вживати на ніч.

 

Умови зберігання

Рекомендується зберігати масло в щільно закритій тарі та в прохолодному місці. Масло какао в холодильнику може зберігатися довгий період, так як в його складі є антиоксиданти, які запобігають прогірклість масла.

На маслі може бути білий наліт, як на шоколаді, він допускається, так як масло при цьому не втрачає своїх властивостей. Але краще всього зберігати його в холодильнику.

Вага упаковки: 100 грам

Рекомендований термін зберігання 12 місяців.

Характеристики
Основні
Країна виробникГана
УпаковкаДой-пак
Вага250 г
Тип оліїКакао-олія
ТипНерафінована
ВіджимПерший холодний
Інформація для замовлення
  • Ціна: 149 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner