Органічна нерафінована кокосова олія, холодного віджиму, Intenson, 500 мл
100% натуральна кокосова олія нерафінована, холодного віджиму
призначене для пищевогпро, а також косметичного використання
Кокосове масло можна назвати універсальним продуктом, оскільки воно знайшло застосування в багатьох сферах – косметології, кулінарії, медицині і навіть домашньому господарстві. Як нескладно здогадатися, добувають даний продукт з кокосів, а точніше з їх м'якоті, яка носить назву копра. Як і більшість масел, кокосове виготовляють двома способами – гарячим або холодним пресуванням.
Олія, що виготовляється за допомогою гарячого віджимання, частково втрачає корисні компоненти, що є у вихідній сировині. Продукт, вироблений шляхом холодного віджимання (на етикетці написано Virgin або Extra Virgin Coconut Oil), вважається найціннішим, оскільки в ньому залишаються практично всі корисні речовини, які містилися в кокосі.
Масло кокоса, що зберігається при кімнатній температурі і нижче має не зовсім звичний для рослинних олій вигляд. Воно може бути у вигляді досить густий білувато-кремового рідини або невеликих твердих шматочків, зовні дуже схожих на мило. Рідким і прозорим масло стає лише при нагріванні до 25 і більше градусів.
Нерафінована кокосове масло цікаво тим, що може використовуватися як в кулінарії, так і в косметології. Воно ідеально для дитячого і дієтичного раціону. Додавати кокосове масло можна практично у всі страви, воно підходить і для десертів, і для супів, і для салатів, і для напоїв.
Воно є єдиним маслом, яке не руйнується під впливом високих температур, що дуже важливо в здоровому харчуванні. На ньому безпечно смажити, воно не стає канцерогенним, і очищає організм.
Нерафінована кокосове масло корисно і для схуднення. Для позбавлення від зайвої ваги і профілактики ожиріння рекомендується перед кожним прийомом їжі випивати 1 склянку теплої води з додаванням до нього 1 столової ложки кокосового масла.
Склад і наявність корисних речовин
До складу масла кокоса входять насичені жирні кислоти (майже 83%), серед яких лауринова, капронова, каприлова, олеїнова, капріновая, пальмітинова, міристинова, стеаринова.
Ці насичені жири не шкодять здоров'ю, так як відрізняються від насичених тваринних жирів.
Також в кокосовому маслі є фітостероли, вітаміни (К, холін, Е) і мінерали: кальцій, цинк і залізо.
Корисні і лікувальні властивості
Лауринова кислота – потужний компонент в молоці матері, потрібний для посилення імунітету маляти. Дуже корисно вживати по 1-2 чайні ложки масла кокоса з ранку натщесерце і перед сном. Це допоможе зміцнити імунітет, матиме благотворний вплив на травлення і зможе поліпшити загальне самопочуття дорослих і малят.
Лауринова кислота має яскраво виражені антисептичні, антимікробні та бактерицидні властивості. Олеїнова кислота допоможе активізувати ліпідний обмін і підтримувати в шкірі водний баланс. Каприлова кислота потрібна для відновлення і підтримання балансу бактерій в кишечнику.
Кокосове масло поліпшить серцево-судинну систему, перешкоджає розвитку тромбозів, ішемічної хвороби та артеріальної гіпертонії, атеросклерозу. Вітамін Е, що входить до складу олії кокоса, допоможе знизити підвищену в'язкість крові і зміцнити стінки артерій.
Також це масло здатне знизити ризик розвитку хвороб органів травної системи: виразки та гастриту. Масло кокоса, крім усього іншого, активізує загоєння слизових ШЛУНКОВО-кишкового тракту і тому особливо корисний пацієнтам з виразковим колітом і хворобою Крона.
Кокосова олія має виражену протизапальну, бактерицидну, а також протигрибкову дію, завдяки чому зміцнює імунітет. Масло можна використовувати в комплексі лікування мікозів, кандидозів, герпесу, вірусних інфекцій, інфекційно-запальних захворювань органів дихання, грипу, недуг статевої та сечовидільної систем.
Кокосове масло відрегулює роботу щитовидної залози. Якщо Ви постійно відчуваєте себе втомленим, млявими і постійно щось забуваєте, це говорить про те, що ваша щитовидна залоза має потребу в харчуванні. Вам буде корисно вживати кокосове масло в їжу.
Олія горіха здатне активізувати і прискорити обмінні процеси, перешкоджаючи розвитку ожиріння, відновити нормальний вміст глюкози при діабеті. Крім того, цей продукт перешкоджає розвитку жовчнокам'яної та сечокам'яної хвороб, жирової дистрофії печінки. Благотворно олія впливає і на стан щитовидної залози.
Кокосове масло також має антиоксидантну дію, запобігаючи передчасному старінню, здатне знизити ризик розвитку онкозахворювань і хвороби Альцгеймера. При цьому воно також надає заспокійливу, антистресовий і розслабляючу дію.
Перешкоджає кокосове масло розвитку карієсу і остеопорозу, знижує ризик появи захворювань суглобів. Цей продукт здатний підвищувати ефективність засвоєння магнію і кальцію, необхідних для формування зубної емалі і кісткової тканини.
Корисно вживати кокосове масло жінкам під час грудного вигодовування. Це масло відрізняється досить високим вмістом лауринової кислоти, яка є компонентом грудного молока.
При зовнішньому використанні масло кокосового горіха прискорює загоєння різноманітних пошкоджень шкіри і лікує багато дерматологічні захворювання: дерматити, псоріаз, екзема.
Використання в косметології
Кокосова олія чудово підходить для щоденного догляду лупиться, сухою, роздратованою, огрубілою, запаленої, в'янучої або зрілою шкірою обличчя та тіла. Масло можна застосовувати для постійного догляду за чутливою шкірою навколо очей, а також за шкірою декольте і грудей. Застосовувати масло кокоса для догляду за жирною або проблемною шкірою не рекомендують, так як воно може провокувати виникнення комедонов на шкірі.
Температура плавлення масла кокоса близько +25 градусів. Якщо продукт загус, то це тільки підтверджує його натуральність. Щоб масло кокосового горіха розтануло, треба помістити ємність з цим продуктом у склянку з гарячою водою або розігріти його масло на водяній бані.
Масло є також універсальним засобом і підходить для шкіри голови, декольте, шиї, обличчя, стоп і рук.
Кокосове масло рекомендують використовувати в косметології як базове масло для збагачення масок, кремів, шампунів, кремів, бальзамів і тоніків, призначених для пом'якшення, живлення або зволоження шкіри.
Можна використовувати масло кокоса і в якості живлячої і відновлюючого кошти для пошкоджених, тонких, що січуться, ламкого або фарбованого волосся.
Крім того, підходить цей рослинний продукт можна застосовувати для масажу, зняття макіяжу і очищення шкіри.
Радять застосовувати масло кокоса як ополіскувач для ротової порожнини, крему після душу або бальзаму для губ.
Захистить кокосове масло і від шкідливого впливу на шкіру морозу і вітру, тому його можна наносити на обличчя перед виходом на вулицю взимку.
Можна застосовувати масло кокосового горіха і для догляду за нігтьової кутикулою і шкірою рук, в якості заспокійливого і пом'якшує шкіру засоби після педикюру, манікюру, гоління, епіляції.
Використовується кокосове масло і як сонцезахисний засіб «до» та «після» засмаги, а також для дбайливого догляду за чутливою шкірою дітей, так як цей продукт гіпоалергенний і володіє пом'якшувальною і протизапальним впливом.
В кулінаріїЧерез вміст насичених жирних кислот олія кокоса практично не піддається окисленню, унаслідок чого має досить тривалий термін зберігання. Воно практично не вступає в реакцію з повітрям, тому, навіть поза холодильника, залишається придатним протягом усього терміну придатності.
Кокосове масло також не втратить корисних властивостей і смакових якостей при нагріванні до високих температур, не схильне до згіркнення, тому, на відміну від інших масел, може використовуватися для смаження та приготування у фритюрі, причому воно не стає канцерогенним.
Кокосовим маслом можна замінити вершкове в приготуванні страв. Для більш економного споживання можна приготувати страву на топленому або рослинному маслі, а кокосове потроху додавати в кінці приготування. Це масло здатне перетворити звичайне і просту їжу у вишукану страву.
Цей продукт використовується для приготування різноманітних гарячих страв: супів, макаронних виробів, круп'яних гарнірів, овочевих страв, соусів і гарячих закусок. Можна додавати і кондитерські вироби та випічку. З кокосовим маслом набувають приємний присмак печива, торти, кекси, сирники, млинці, сирні запіканки і оладки. Випічка з цим маслом набагато довше зберігає пишність і свіжість.
На кокосовому маслі ви можете тушкувати овочі і готувати будь-які овочеві рагу. Звичайний плов або рис, приготовлений з цим маслом, зміниться і буде незвичайним, витонченим стравою.
Кокосовое масло превосходно добавлять в молочные каши, приготовленные на завтрак, например, в пшенную, овсяную, рисовую, гречневую, пшеничную и кукурузную. Также его можно добавлять в молочные супы, молочные коктейли и горячий шоколад. Масло кокоса можно намазывать на тосты и хлеб. С кокосовым маслом можно приготовить очень вкусные конфеты и сладкие шарики из сухофруктов и орехов.
Летом можно готовить фруктовые и овощные салаты с маслом кокоса. Только овощи не должны быть холодными, а иметь комнатную температуру, иначе масло может кристаллизоваться.
Калорийность
Калорийность кокосового масла достигает 899 кКал. Оно полностью усваивается, не откладываясь в жировые отложения, а значит, особо полезно для тех, кто занимается спортом и ведет активный образ жизни.
Пищевая ценность в 100 г продукта: жиры – 100 г, из которых насыщенные жирные кислоты 94 г, белки – 0г, углеводы – 0г. Калорийность: 885 кКал.
Основні | |
---|---|
Виробник | Intenson |
Країна виробник | Польща |
Тип олії | Кокосова |
Об`єм | 500 мл |
Тип | Нерафінована |
Віджим | Перший холодний |
Упаковка | Скляна тара |
- Ціна: 355 ₴