Кошик
1740 відгуків
+380 (97) 475-28-28
"ZdorovEda" Інтернет-магазин
Кошик

Кіноа насіння, 250 грам

80 ₴

  • Немає в наявності
Кіноа насіння, 250 грам
Кіноа насіння, 250 грамНемає в наявності
80 ₴
+380 (97) 475-28-28
+380 (97) 475-28-28
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Кіноа – унікальне джерело рослинного білка!

 

 

Опис:

Для багатьох сама назва «кіноа» є чимось екзотичним, ми дуже мало знаємо про цьому злаку, тому просто проходимо повз, бачачи його в інтернет-магазинах. А даремно! Дієтологи порівнюють кіноа з материнським молоком:цей продукт майже повністю засвоюється організмом і є джерелом багатьох корисних речовин .

Кіноа — зернова культура, однорічна рослина, що росте на схилах Анд у Південній Америці. Кіноа має давнє походження і була одним з найважливіших видів їжі індіанців. В цивілізації інків кіноа була одним з трьох основних видів їжі нарівні з кукурудзою і картоплею. Інки її називали «золотим зерном» - не тільки з-за високого місця вирощування, але і з-за її багатого складу і принесеної користі організму. У сезони неврожаю кіноа заміняла інкам хліб, рис і картоплю. Пізніше цю культуру почали вирощувати і в інших гірських масивах.  

Ця стародавня зернова культура досягає у висоту майже зростання людини. На високому світло-зеленому стеблі - округлі листя і плоди, зібрані у великі і завиваються грона. Зерна кіноа схожі на гречку, але відрізняються забарвленням. Крупа буває бежевою, чорної і червоної - в залежності від кольору кіноа ділиться на три основних види.

 

Використання в кулінарії та приготування:

В даний час ця зернова культура часто присутня в меню вегетаріанців.  

Зерна можна класти у перші страви, в суміші, призначені для фарширування птиці і овочів, а також у фарш для котлет, биточків і т. п. Кіноа є прекрасним варіантом для приготування простих гарнірів, теплих салатів, супів, смузі. З кіноа роблять борошно, яке використовують у випічці, що дозволяє домогтися повітряної текстури. Пророщені зерна кладуть в салати і з'єднують з соєвим соусом, бальзамічним оцтом або часником. Поєднувати кіноа можна з овочами, грибами, м'ясом і рибою, а для урізноманітнення смаку підходять численні спеції.

Щоб правильно приготувати кіноа, потрібно дотримуватися трьох правил : добре промити її, або вимочити (інакше каша отримає присмак горьковатости), не переварити (в іншому випадку кіноа розкисне) і ретельно розмішати зварений продукт (щоб уникнути злипання). Крупу потрібно залити водою в пропорції 1:2. Можна готувати і на молоці. Коли зерна закиплять, варто знизити вогонь до мінімуму і готувати протягом 15 хв. Про готовність буде свідчити зовнішній вигляд крупи, який для багатьох є незвичайним. Всередині зерно стає прозорим, а навколо з'являється своєрідна «корона». Обсяг крупи після термічної обробки збільшується в 4 рази. Каша з варених зерен, за смаком нагадує неошелушенный рис. Отриману з кіноа борошно використовують для виробництва макаронних виробів, хліба та інших страв. При додаванні в неї води і цукру отримують чудовий прохолодний напій.  

Склад кіноа:

У 100 г кіноа міститься:

Вода – 13.28 р

Білки – 14.12 р

Жири – 6.07 г

Вуглеводи – 57.16 р

Харчові волокна (клітковина) – 7 г

 

Також в насінні кіноа міститися:

- Вітаміни : А (бета-каротин), В1, В2, РР, В5, В6, С, Е, Фолієва кислота, холін.- Макроелементи: Калій – 563 мг, Кальцій - 47 мг, Магній - 197 мг, Натрій - 5 мг, Фосфор - 457мг

- Мікроелементи : Залізо – 4.57 мг, Марганець – 2.033 мг, Мідь – 590 мкг, Селен – 8.5 мкг, Цинк – 3.1 мг.

Калорійність в 100 г сухого продукту: в середньому міститься близько 368 ккал.

 

Корисні властивості

Кіноа – один з найбільш корисних злаків на планеті!

Дієтологи не даремно порівнюють кіноа з материнським молоком: цей продукт майже повністю засвоюється організмом і є джерелом багатьох корисних речовин , однак материнським молоком, на відміну від кіноа, ми не можемо харчуватися все життя. Якщо ж говорити про кіноа мовою домогосподарок, то це – одночасно хліб, молоко, картоплю і яйце, чудесним чином виросли на одному-єдиному стеблі.

Вміст білка близько до кількості, рекомендованому ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН) для живлення людиною. З цієї причини NASA вважає, що кіноа можна розглядати в якості кандидата для вирощування в замкнутій екологічній системі під час тривалих космічних подорожей. А більшість лікарів схиляється до того, що саме кіноа здатне врятувати нашу планету від ожиріння! У кіноа не тільки низька калорійність – всього 120 ккал на 100 г приготованого продукту, але і низький гликемичекий індекс!  

Основна користь кіноа полягає в тому, що це відмінний джерело цілісного рослинного білка(білка в кіноа більше, ніж в гречці), при цьому білок добре засвоюється. В середньому в сирих зернах кіноа 16,2 % білка (для порівняння: 3,5 % в кукурудзі, 7,5 % в рисі, 9,9 % в просі, і 11 -14 % у пшениці). Саме високий вміст білка робить кіноа незамінним продуктом для вагітних жінок, дітей і людей, що займаються важкою фізичною або розумовою працею, спортсменів, вегетаріанців.

В цьому цінному продукті , як ні в якому іншому рослинному джерело білка, містяться всі незамінні цінні амінокислоти (на 100г приготовленої кіноа): аргінін (0,34 г), валін (0,19 г або 10% денної норми), гістидин (0,13 г - 12%), ізолейцин (0,16 г - 11%), лейцин (0,26 г - 8%), лізин (0,24 г - 8%), метіонін (0,1 г), метіонін+цистеїн (0,16 г - 11%), треонін (0,13 г - 8%), триптофан(0,05 г - 13%), фенілаланін (0,19 г), фенілаланін+тирозин (0,27 г - 10%).

Білок продуктів, що містять всі незамінні амінокислоти, вважається повноцінним , при цьому всі білки тваринного походження (за одним лише винятком - желатин) є повноцінними - але, на жаль, серед рослинних продуктів це велика рідкість. У цьому переваги кіноа перед іншими джерелами рослинного білка, особливо для людей з переважно вегетаріанським харчуванням, постяться, хворих, яким показано обмеження тваринних продуктів (наприклад, при аутоімунних захворюваннях - артритах, різних алергій тощо). Крім того, триптофан, наприклад, допомагає організму синтезувати гормон радості – серотонін, в цьому кіноа не поступається шоколаду, зате менш калорійна!

У зв'язку з тим, що в кіноа міститься амінокислота лізин, організм набагато краще засвоює кальцій,а процес загоєння пошкоджених тканин відбувається набагато швидше і ефективніше. А ще, лізин сприяє поліпшенню процесу зростання і сприятливо впливає на формування кісток . Лізин особливо важливий для спортсменів, для тих, хто переніс травми, дітям та жінкам у менопаузі. Через нестачу лізину може виникати анемія, випадання волосся, падає здатність зосередитися, з'являється поганий апетит, затримка росту і дратівливість. Одна чашка приготованого кіноа в день дозволить забути про ці проблеми. Так само в кіноа містяться і практично всі замінні амінокислоти: аспарагінова кислота (0,35 м), аланін (0,18 м), гліцин (0,22 г), глутамінова кислота (0,58 г), пролін (0,24 г), серин (0,18 м), тирозин (0,08 м), цистеїн (0,06 г).

Важливо відзначити, що крупа кіноа не містить глютен - тому кіноа можна їсти людям, які страждають на целіакію. Так само вважається, що на кіноа не буває алергічних реакцій.

У кіноа міститься клітковина (2,8 г на 100г готової кіноа), завдяки чому цей продукт просто необхідний всім, хто страждає діабетом, захворюваннями серця та гіпертонію, має зайву вагу. Клітковина кіноа допомагає виводити з організму всі шкідливі речовини, токсини, холестерин. Це важливо для нормальної роботи ШЛУНКОВО-кишкового тракту і всієї травної системи. Кроме этого, этот продукт богат фитиновой кислотой, которая уменьшает уровень холестерина и предупреждает развитие онкологических болезней. Регулярное употребление киноа в пищу снизит уровень сахара в крови, предупредит развитие сердечно-сосудистых заболеваний.

Киноа для похудения

Киноа идеально подходит для похудения   . Даже несмотря на высокую калорийность (в 100 г продукта содержится 368 кКал), крупу можно использовать в диетах. Все дело в том, что   в ней есть пищевые волокна, которые длительное время перевариваются в организме, создавая эффект сытости   .

Як і будь-злакові, кіноа – прекрасний вибір для сніданку. Крупу використовують у безглютенової дієті, яка допомагає не тільки позбутися від зайвих кілограмів, а й покращує роботу організму. Враховуючи високий вміст рослинного білка, кіноа можна включати в меню білкових дієт.

Країна походження: Перу

Термін зберігання: 24 місяці.

Характеристики
Основні
УпаковкаДой-пак
Складсемена киноа
ТипВегетаріанські продукти
Вага250 г
Країна виробникПеру
Інформація для замовлення
  • Ціна: 80 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner